New access improvements completed at Ely Country Park

New access improvements completed at Ely Country Park

posted in: Featured | 0

Ely County Park 1Further access improvements have been carried out at Ely Country Park to enable more people to enjoy a fantastic day out.

Access improvement works at the sloped footpath connecting Springhead Lane and the wildflower meadow in Ely’s award winning Country Park were carried out on behalf of East Cambridgeshire District Council.

The specification was developed in consultation with Ely Access Group and included the creation of a resting point, re-grading of the slope, a sturdier, more stable surface and the installation of a new handrail. This work has created improved access for wheelchair users and pushchairs following feedback from regular users of the Park.

The work complements the other access improvements already carried out at Cresswells Lane and Lisle Lane, forming part of the Council’s Ely Country Park Improvement Plan 2015-17.

Ely Country Park 2Cllr Richard Hobbs, Chair of the Commercial Services Committee at East Cambridgeshire District Council, said: “The Country Park is becoming a premier spot for families to enjoy a day out so I am delighted that we have been able to do this work as part of ongoing improvements at the site.

“We want as many people as possible to be able to enjoy the park, which draws visitors from far and wide. It is the perfect spot for a picnic as children can run around safely and use the play facilities, and for adults there are several lovely walks to try. It is a day out that is suitable for all ages and we wanted to make sure everyone in the community has an equal chance to use the park.”

Community Project and Engagement Officer Lewis Bage, of East Cambridgeshire District Council, said: “The specification for the works was developed in consultation with Ely Access Group, local interest groups and the County Council’s Rights of Way Officer and we were very pleased to take their advice on board. Ely Access Group have been instrumental in shaping the access improvement works and mentioned that a resting place half way up the sloped footpath would be beneficial as they explained that some people may find the camber difficult and need to stop for a moment on their way up. This kind of insight was invaluable to us and we have incorporated it into the design.”